Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: بسیار توصیه شده است که روزه‌دار در دهه اول ماه مبارک رمضان خود را ملزم به شرکت در نماز جماعت کند، زیرا در جمع مومنان بودن در تنظیم نگاه و مسیر افراد بسیار تاثیرگذار است.

حمیدرضا مهدوی ارفع، عضو شورای فرهنگی انقلاب اسلامی و کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان درباره اعمال دهه اول ماه مبارک رمضان گفت: در ماه مبارک رمضان حجم زیادی از دعا‌ها و اعمال توسط اهل بیت معرفی شده که بهتر است مومن واقعی برای رسیدن به بیشتر این اعمال و بجا آوردن آنها، ماه مبارک رمضان را به سه دهه تقسیم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم روزه‌دار در دهه اول ماه مبارک رمضان خود را ملزم به شرکت در نماز جماعت کند، زیرا در جمع مومنان بودن در تنظیم نگاه و مسیر افراد بسیار تاثیرگذار است.

این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: قرائت قرآن آن هم با طمأنینه و با نگاه به معنی آیات و با آرامش نیز یکی دیگر از اعمال روزه‌دار است.

وی با اشاره به دیگر اعمال دهه اول ماه مبارک رمضان تصریح کرد: این دهه زمان خوبی برای توجه به عهدی که امیرالمومنین(ع) میان مؤمن واقعی و قرآن به آن اشاره می‌کند است.

مهدوی ارفع افزود: اینکه روزه‌داران طی یک روز ۵۰ آیه از قرآن کریم را به صورت روزانه، آن هم با توجه قرائت کنند موضوعی است که حضرت «علی(ع)» توصیه کرده‌اند، زیرا افراد می‌توانند در این ایام فقط ۱۰ آیه در صبح، ۲۰ آیه ظهر و ۲۰ آیه را در ساعت‌های شب قرائت کنند و ثوابت بسیار زیادی ببرند.

وی گفت: روزه دار باید افطارهایش را تنهایی نخورد و حتی اگر امکان افطاری دادن ندارند و نمی‌تواند روزه‌داری را به منزل خود دعوت کند، حداقل برای یک نفر طعام آماده کند.

این کارشناس علوم قرآنی تاکید کرد: می‌توانیم برای کسی که در محله‌مان کفاش است و می‌دانیم وضع مالی‌اش چندان خوب نیست، اما در ماه مبارک رمضان روزه می‌گیرد، غذایی تهیه کنیم و دقایقی قبل از اذان مغرب و عشا کنارش بنشینیم و به بهانه تعمیر کفش هم پولی به او بدهیم و هم از غذای خوبی که خودمان می‌خوریم به آن فرد نیز تقدیم کنیم.

وی اضافه کرد: خوب است از افطارمان به کسی سهم دهیم یا اگر به هیچ عنوان توان افطاری دادن نداریم، هر روز مبلغ مختصری برای کمک به فقرا در نظر بگیریم و صدقه بپردازیم.

مهدوی ارفع تصریح کرد: در دهه اول ماه مبارک رمضان باید سعی کرد محبت و مهربانی را در خانواده، اقوام و اطرافیان گسترش داد. با درست کردن یک لیست و تماس گرفتن با چند نفر می‌توان احوال کسانی که دوستشان داریم را بدون اینکه کار خاصی با آن‌ها داشته باشیم جویا شویم و محبت را به دوستانمان منتقل کنیم.

وی تاکید کرد: ملاقات با کسانی که مدت‌ها آن‌ها را ندیده‌ایم از مواردی است که در ایجاد محبت بیشتر تاثیر بسیار زیادی دارد.

این کارشناس علوم دینی همچنین با اشاره به دیگر اعمال دهه اول ماه مبارک رمضان بیان کرد: در این دهه خوب است خود را مقید به قرائت هر شب دعای افتتاح کنیم و حتی اگر توان خواندن کل دعا را نداریم بر خود واجب بدانیم که فراز‌هایی از دعای ابوحمزه ثمالی را قرائت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین توصیه می‌کنم کسانی که تا این ایام توفیق بجا آوردن نماز شب را نداشتند، حالا که به بهانه خوردن تا سحر بیدار هستند سه رکعت آخر نماز شب را حتی با کمترین اذکارش بخوانند.

در ادامه می‌توانید دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان را بخوانید:

«اللهمّ قوّنی فیهِ على إقامَةِ أمْرِکَ

واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ

وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ و

احْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ وسِتْرِکَ

یا أبْصَرَ النّاظرین»

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان روزه نماز افطاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۱۵۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای دور دوم از دور اول مهم تر است؟ | گره‌هایی که با انتخاب اصلح باز می شود

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: تکمیل گام نخستی که در روز ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ از سوی مردم سربلند ایران برداشته شد، از ضرورت‌هایی است که اهمیت حضور حداکثری مردم در انتخابات ۲۱ اردیبهشت ‌ماه ۱۴۰۳ را دوچندان می‌کند.

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با همشهری آنلاین دراین باره با تاکید بر اینکه تشکیل مجلسی با پشتوانه قوی مردمی، راهگشای بسیاری از مشکلات و چالش‌های پیش روی کشور خواهد بود، گفت: نخستین نکته این است که دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در همه شهرهای کشور برگزار نمی‌شود و درمجموع رای‌گیری حدود ۲۲ حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد؛ بنابراین محدود شدن دایره کاندیداها، بر اهمیت حضور مردم در انتخابات افزوده ‌است.

غلامرضا مصباحی‌مقدم افزود: در شرایطی که به‌طور معمول در تعداد قابل توجهی از حوزه‌های انتخابیه، رقابت بین تعداد کمی از کاندیداها جریان دارد و در بسیاری از حوزه‌ها از میان ۲ کاندیدا، یک کاندیدا انتخاب می‌شود، «انتخاب اصلح» اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی با بیان اینکه این موضوع انگیزه مضاعفی است که مردم را برای حضور، پای صندوق‌های رأی تشویق می‌کند، ادامه داد: دلیل این امر، آن است که در شرایط کنونی حتی می‌توان گفت رای مردم از دور نخست نیز مهم‌تر است و ترکیب نهایی نمایندگان شهرشان را مشخص خواهد کرد.

اهمیت راهبردی «انتخاب اصلح»

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهارکرد: موضوع دیگری که بر اهمیت حضور حداکثری مردم ۱۵ استان پای صندوق‌های رأی می‌افزاید، «تکمیل ترکیب مجلس» است.

مصباحی‌مقدم افزود: در واقع رأی تکمیلی مردم در دور دوم ترکیب نهایی خانه‌ملت را مشخص خواهد کرد؛ ترکیبی که نقشی راهبردی و تعیین‌کننده در ترسیم چشم‌انداز آینده توسعه و آبادانی کشور دارد.

وی عنوان کرد: باید درنظر داشت ۴۵ کرسی باقی‌مانده، نقش محوری در تعیین ترکیب مجلس دوازدهم دارد؛ بنابراین حضور مردم در انتخابات ۲۱ اردیبهشت‌ماه به‌صورت مستقیم در ریل‌گذاری آینده کشور نقش‌آفرین است.

مصباحی‌مقدم با اشاره به اینکه «انتخاب اصلح» گزاره دیگری است که بر اهمیت حضور حداکثری مردم در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم می‌افزاید، ادامه داد: هرچه تعداد بیشتری از واجدان رای‌دادن، پای صندوق‌های رأی حضور یابند، افراد شایسته‌تری به مجلس شورای‌اسلامی راه می‌یابند.

وی تصریح کرد: در نتیجه چنین رویکردی، افراد قوی‌تر، مناسب‌تر و متخصص‌تری به قوه مقننه کشور راه می‌یابند و جایگاه مجلس در ساختار تصمیم‌سازی کشور رفیع‌تر از پیش خواهد شد. باید توجه داشت هرچه کارایی مجلس، به‌دلیل حضور افراد شایسته‌تر افزایش یابد، شاهد باز شدن گره‌های بیشتری از مشکلات موجود در کشور خواهیم بود.

انتخابی سهل، اما مهم

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: معتقدم مردم ۱۵ استانی که کاندیداهای آنان در دور دوم انتخابات مجلس حضور دارند، با وجود اینکه انتخاب سهل‌تری پیش رو دارند، درعین‌حال رای‌شان حتی «مهم‌تر» از دور نخست خواهد بود. «سهل» از این‌نظر که برخلاف دور نخست که با گزینه‌های متعددی مواجه بودند و انتخاب اصلح را برایشان سخت کرده بود، در این دور با گزینه‌های محدودتری مواجه هستند که انتخاب گزینه مناسب را آسان‌تر و در عین‌حال «مهم‌تر» می‌کند.

مصباحی‌مقدم افزود: مردم باید به این نکته توجه داشته باشند که حتی انتخاب ۱۰ نماینده زبده و توانا هم می‌تواند روند حرکتی مجلس را تحت‌تأثیر قرار دهد؛ چه رسد به ۴۵ نماینده که باید در دور دوم انتخاب شوند.

وی اضافه کرد: تجربه چند دور حضور در مجلس به من اثبات کرده‌ وجود چهره‌های شاخص و توانا در مجلس می‌تواند بر تصمیم‌گیری مجموع نمایندگان در قانونگذاری مناسب جریان‌ساز باشد؛ بنابراین اهمیت حضور مردم پای صندوق‌های رأی در دور دوم به هیچ‌وجه کمتر از دور نخست نیست.

کد خبر 850528 برچسب‌ها غلامرضا مصباحی‌ مقدم مجلس - انتخابات نماینده مجلس مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • رای دور دوم از دور اول مهم تر است؟ | گره‌هایی که با انتخاب اصلح باز می شود
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • (ویدئو) پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • مناظره نوش آبادی و خزائی در دانشگاه آزاد ورامین-پیشوا برگزار نشد
  • پخش نماز جماعت به امامت یک زن در تلویزیون
  • ببینید | نماز جماعت بر عرشه ناو شهید ناظری سپاه
  • ببینید | اقدام خارج از عرف صداوسیما؛ پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم
  • برگزاری ۴۰ عنوان برنامه هم‌زمان با دهه مبارک کرامت در استان مرکزی
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید